Deixovos aquí a relación de alimentos de temporada do mes de maio.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKOhu9BAg4UFqjhZiAEIyWe6k4VT3PUC7fEnsT3G6RCb2zbKmbw_P8s6FKqsizvrn2idvdxxxoQ8vlntE1BoiE5tr13wKHmsAXeaX0x-1PKCk-IWoJNA4fn-6JRKT-Ygvm3EGsJ3nYoD8/s640/instagram-temporada5_541f0cee_2000x2000.jpg)
ESPÁRRAGO BRANCO
As propiedades do espárrago
Os espárragos aportan a nosa dieta fibra, vitaminas (A, B y C) e minerais como o potasio ou o fósforo. E ademáis, non engordan nada. Podemos ofrecer aos nenos as duos variedades -o espárrago branco ou o verde- en ensaladas ou cunha salsa rica.
O espárrago é o brote tenro da esparragueira, unha pranta da familia da cebola e o porro.
O seu sabor é delicioso e aos nenos pódeselles ofrecer cocido ao vapor, cortado en trociños en ensalada ou acompañado de patacas e algunha salsa (vinagreta, maionesa, bechamel, etc.).
Existen duas variedades de espárrago:
Espárrago branco: é desta cor porque medra baixo terra, sen contacto coa luz solar.
Espárrago verde ou triguero: Medra en contacto coa luz do sol.
Cando os mercas frescos, conven seleccionalos manoxos de espárragos rectos e firmes, coas puntas cerradas e compactas, e sen cambios de coloración.
E lembrade mercade productos de cercanía.