BÚSQUEDA

martes, 3 de marzo de 2020

PROXECTA: ALIMÉNTATE BEN. FAITE ECO DO LÓXICO. MARZO. BERROS

Aquí vos deixamos os alimentos de temporada do mes de marzo.

Berros:

Beneficios do consumo dos berros para a salude

  • Os berros axúdannos a coidar da nosa pel e mantela san.
  • Combaten o estreñimiento ao favorecer o tránsito intestinal regular.
  • Contribúen a mellorar dolencias da pel e a mantela san. Neste caso aplícase o zume que se obten ó machacar a planta e ponse sobre a zoa afectada.
  • Axuda a combatir as infeccións.
  • Preven a formación de pedras nos riles e vesícula.
  • Melloran o funcionamiento do fígado.
  • O uso do mastuerzo contra os resfriados é moi antigo.
  • Reducen a inflamación.
  • Axúdannos a ter un cabelo san.
  • Favorecen a eliminación de líquidos retidos.
  • Reduce o azúcre en sangue debido á fibra que conten.
  • Melloran a curación de feridas
  • Os berros axudan a combatir a gota, o ácido úrico alto.
  • Tradicionalmente considerouse o berro como un alimento protector dos riles
  • Combaten a anemia.
  • Son beneficiosos para as persoas que sufren de reuma.
  • Os mariñeiros levábanse nas suas viaxes o mastuerzo para ter unha boa fonte de vitamina C e evitar o escorbuto.